#

WEG introduceert 23 Sync+ motorlijn

5 juni 2024

W23 Sync+ combineert permanente magneet- en synchroon reluctantie technologieën.

WEG, de toonaangevende wereldwijde fabrikant van motoren en aandrijftechnologie, introduceert de nieuwe W23 Sync+ motorlijn. De W23 Sync+ is een hybride innovatie die permanent magneet (PM), ferriet of neodymium magneten en synchroon reluctantie (SynRM) motortechnologieën combineert. Bij alle snelheden biedt deze nieuwe lijn motoren een hoger rendement in vergelijking met inductiemotoren.

Met de volledig nieuwe hybride technologie van WEG is de W23 Sync+ klaar om de industrie op te schudden. De permanent magneet synchroon reluctantiemotor (PMSynRM), die voor het eerst werd onthuld op SPS Germany in november 2023, is geschikt voor toepassingen zoals compressoren, pompen, ventilatoren, blowers en transportbanden.

Voordelen van de W23 Sync+ motorlijn zijn onder andere een hogere efficiëntie over het gehele snelheidsbereik in vergelijking met inductie-motoren en heeft een hogere arbeidsfactor dan synchrone reluctantiemotoren. Dit resulteert in lagere totale eigendomskosten (TCO) voor bedrijven. Daarnaast is door de verbeterde powerfactor een lagere stroom mogelijk waardoor de regelaars tot 20% kleiner geselecteerd kunnen worden t.o.v. synchroon reluctantiemotoren en daarmee ook de kabels, transformatoren, schakelmateriaal.

“Wij kijken naar de toekomst met de W23 Sync+,” legt Marek Lukaszczyk, Marketing Manager Europa en Midden-Oosten bij WEG, uit. “De IE5 en IE6 modellen overtreffen ruimschoots de huidige Europese Ecodesign regelgeving, die momenteel moeten voldoen aan de IE3 of IE4 standaard. WEG biedt de grootste reeks motoren op de markt die voldoen aan de IE5 en IE6 efficiëntieniveaus.”

De W23 Sync+ is verkrijgbaar in framematen van IEC 80 tot 450 (NEMA 140 tot 7000). Deze motor beschikt over een breed toerentalbereik met constant koppel en kan werken zonder gebruik te maken van geforceerde koeling. Het vermogen van de motor varieert van 0,75 tot 1250 kW en is geschikt voor de spanningen: 220/380 V, 230/400 V, 240/415 V en 400/690 V.

Verbeterde efficiëntie

De W23 Sync+ motorlijn maakt energiebesparingen mogelijk die direct van invloed zijn op de CO2-reductie van bedrijven. Het WEG-team heeft berekend dat het vervangen van een IE3 inductiemotor 75kW 4-pool door een IE6 W23 Sync+ motorvariant kan resulteren in een vermindering van 126 ton CO2 gedurende de verwachte levensduur van 25 jaar, rekening houdend met 6500 bedrijfsuren per jaar.

Bovendien verliest een inductiemotor meer dan 20% efficiëntie, lagere snelheden en belastingen, terwijl de W23 Sync+ zijn hogere efficiëntie behoudt door minder dan 2% te verliezen wanneer de belasting en snelheid met 75% worden verlaagd.

Een ander belangrijk voordeel van de W23 Sync+ is zijn compacte karakter met dezelfde verhouding vermogen per frame als inductiemotoren. De IE5-variant is bijvoorbeeld verkrijgbaar in dezelfde framemaat als een IE3-motor, waardoor de uitwisselbaarheid met bestaande installaties soepel en probleemloos verloopt.

WEG investeerde in 2023 meer dan €122 miljoen in R&D. Tijdens de ontwikkelingsfase voor de W23 Sync+ wilde het R&D-team van WEG ervoor zorgen dat de klanten konden profiteren van de beste technische eigenschappen van zowel PM- als synchroon reluctantie motortechnologieën, inclusief ferriet- en neodymiummagneetmogelijkheden.

“WEG streeft ernaar de efficiëntie te verhogen, de kosten te verlagen, de kwaliteit te verbeteren en het gebruik van grondstoffen in producten te verminderen”, vervolgt Lukaszczyk. “De ferrietmagneet die in de W23 Sync+ wordt gebruikt, is gemaakt van keramisch materiaal en heeft een lokale leverancier en producent. Dit voorkomt problemen met de wereldwijde toeleveringsketen en resulteert in prijsstabiliteit van het materiaal.” Dit in lijn met onze gouden Ecovadis sustainability rating.

Over WEG

WEG is één van de grootste elektromotoren fabrikanten ter wereld. Het hoofdkantoor en de oorsprong van het bedrijf liggen in Brazilië, waar Duitse engineers het bedrijf in 1961 oprichten. Nu ruim 60 jaar later is het bedrijf actief op 5 continenten met 15 productielocaties, 37 verkoopkantoren, ruim 40.000 medewerkers en een omzet van meer dan 32 miljard. Jaarlijks worden er ongeveer 19 miljoen elektromotoren geproduceerd.

Naast elektromotoren produceert WEG ook motorreductoren, generatoren, controles, PLC's, elektrische besturingspanelen, besturingskasten en dynamo's. Al deze producten worden in eigen huis geëngineerd en geassembleerd.

IP IndustriePartner is officieel dealer van WEG Nederland en levert veel elektromotoren snel en efficiënt uit uit eigen voorraad. Daarnaast kunnen we motoren aanpassen en custom made aanleveren vanuit ons assemblagecentrum in Almelo. Vraag IP Sanders naar de mogelijkheden of neem alvast een kijkje op onze webshop voor de basis motoren reeks van WEG:

WEG introduceert  23 Sync+ motorlijn

Met een account kunt u makkelijk en snel bestellen, een overzicht van uw bestellingen en uw gegevens inzien.

Sluiten